use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskstubbe med chokladägg

  • 1 timme
  • Portioner16
recipe image Påskstubbe med chokladägg

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 350 g Milda margarin
  • 4 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1 1/4 kakaopulver
  • 1/2 msk hett vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
TILL FORMEN
  • 2 msk Milda margarin
GLASYR
  • 200 g mörk choklad
  • 250 g, rumstempererat
  • 10 dl florsocker
TILL DEKORATION
  • 250 g små chokladägg ätbara blommor vit och rosa sugarpaste

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160° med varmluft. Smörj botten och kanter på formarna med margarin och mjöla därefter.
      2. Vispa 350 g margarin och 4 dl strösocker vitt och pösigt. Rör ner de 6 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör samman 1 ¼ dl kakaopulver med 4-5 msk hett vatten och rör ner. Sikta ner 5 dl mjöl och vänd in det och 2 tsk bakpulver i smeten med hjälp av en slickepott.
      3. Fördela smeten i formarna och baka dem i mitten av ugnen tills de är genomgräddade och fjädrande. Det tar 25 − 35 minuter. Känn med en provsticka i mitten på kakorna. Om stickan är fuktig, grädda ytterliga några minuter.
      4. Ta ut formarna och låt kakorna svalna något. Skär runt kanten med en vass kniv för att lossa kakorna. Lägg över dem på bakgaller för att kallna helt.
      5. Glasyr: Smält 200 g choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa samman 250 g margarin och 10 dl florsocker till en lätt och fluffig blandning. Vispa ner den smälta chokladen.
      6. Skär ut en cirkel i mitten av 2 av tårtbottnarna. Foga samman dem med hjälp av glasyr och lägg dem på ett fat. Fyll hålet i mitten med chokladägg. Spara några ägg till dekoration. Lägg på den återstående tårtbottnen och foga samman med ett lager glasyr.
      7. Täck ovansidan och sidorna på tårtan med glasyr. Använd palett och doppa den i hett vatten för att forma ett mönster som ser ut som en trädstam.
      8. Forma en kaninkropp av vit sugarpaste, en svans och två tassar. Gör en öppning i kanten på tårtan och placera kaninen där. Dekorera trampdynorna och tårna med rosa sugarpaste. Dekorera tårtan med de sparade äggen och blommorna.
      9. Servering: När du skär upp tårtan i bitar avslöjar den sitt överraskande innehåll.