use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza salami och pesto

Vem älskar inte pizza? Här är ett grundrecept på pizzadeg och tomatsås. Pizzafyllningen kan du variera som du vill – vi har valt salami och pesto i denna variant!
  • 45 minuter
  • Portioner4
recipe image Pizza salami och pesto

Ingredienser

PIZZADEG
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1/2 tsk salt
  • 6 1/2 vetemjöl
TOMATSÅS
  • 400 g krossade burktomater
  • 2 pressade vitlök klyftor
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
PIZZAFYLLNING
  • 200 g mozzarella
  • 1 röd lök
  • 100 g skivad salami
  • 1 dl pesto

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 225°C. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig.
      2. Tillsätt resten av vattnet, Milda, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
      3. Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp krossade tomater, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
      4. Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
      5. Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
      Det går bra att byta ut mozzarellan mot ca 3-4 dl riven ost.