Pizza salami och pesto
Vem älskar inte pizza? Här är ett grundrecept på pizzadeg och tomatsås. Pizzafyllningen kan du variera som du vill – vi har valt salami och pesto i denna variant!
- Portioner4
Ingredienser
PIZZADEG
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl vatten
- 2 msk Milda Culinesse
- 1/2 tsk salt
- 6 1/2 vetemjöl
TOMATSÅS
- 400 g krossade burktomater
- 2 pressade vitlök klyftor
- 1/2 dl chilisås
- 1/2 vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
PIZZAFYLLNING
- 200 g mozzarella
- 1 röd lök
- 100 g skivad salami
- 1 dl pesto
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°C. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, Milda, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
- Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp krossade tomater, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
- Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
Det går bra att byta ut mozzarellan mot ca 3-4 dl riven ost.