Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Raggmunk med svamp

Med enkla basingredienser som du ofta har hemma, kan du få ihop en vegetarisk gourmetmåltid. Raggmunk går hem hos alla
  • Tillagning40 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image RAGGMUNK med svamp

Ingredienser

  • 800 g potatis (8–10 st)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 600 skivad färsk svamp t.ex. kantareller
  • 4 msk Milda flytande för stekning
  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker

Näringsvärde

Energy (kcal)391 kcal
Energy (kJ)1631 kJ
Protein (g)8.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)81.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)77.8 g
Sugar (g)56.2 g
Fibre (g)3.3 g
Fat (g)4.8 g
Saturated fat (g)2.3 g
Unsaturated fat (g)1.9 g
Monounsaturated fat (g)1.3 g
Polyunsaturated fat (g)0.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)64 mg
Sodium (mg)654 mg
Salt (g)1.64 g
Vitamin A (IU)243 IU
Vitamin C (mg)29.5 mg
Calcium (mg)140 mg
Iron (mg)1.48 mg
Potassium (mg)785 mg

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  2. Stek svampen i en stekpanna och håll det varmt. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
  3. Hetta upp Milda i stekpannan och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
  4. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  5. Servera raggmunkarna med svamp och rårörda lingon.
  6. Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Riv ner rotfrukter såsom morot och rotselleri för mer färg och smak.