use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Raggmunk med svamp

Med enkla basingredienser som du ofta har hemma, kan du få ihop en vegetarisk gourmetmåltid. Raggmunk går hem hos alla
  • 40 minuter
  • Portioner4
recipe image Raggmunk med svamp

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 800 g potatis (8–10 st)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 600 skivad färsk svamp t.ex. kantareller
  • 4 msk Milda flytande för stekning
  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
      2. Stek svampen i en stekpanna och håll det varmt. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
      3. Hetta upp Milda i stekpannan och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
      4. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
      5. Servera raggmunkarna med svamp och rårörda lingon.
      6. Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
      Riv ner rotfrukter såsom morot och rotselleri för mer färg och smak.