Raggmunk med svamp
Med enkla basingredienser som du ofta har hemma, kan du få ihop en vegetarisk gourmetmåltid. Raggmunk går hem hos alla
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 800 g potatis (8–10 st)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 dl mjölk (3 %)
- 1 ägg
- 600 skivad färsk svamp t.ex. kantareller
- 4 msk Milda flytande för stekning
- 5 dl lingon
- 2 dl strösocker
Instruktioner
TILLAGNING
- Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
- Stek svampen i en stekpanna och håll det varmt. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
- Hetta upp Milda i stekpannan och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
- Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
- Servera raggmunkarna med svamp och rårörda lingon.
- Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Riv ner rotfrukter såsom morot och rotselleri för mer färg och smak.