use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Semlor med Kolakräm

  • 2 timme
  • Portioner20
recipe image Semlor med Kolakräm

Ingredienser

Kolakräm
  • 2 dl Milda Gourmet 36 procent
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
Hallonsylt (ca 2 dl)
  • 500 g frysta hallon
  • 2 msk vatten
  • 2dl syltsocker
Deg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 msk kardemumma
  • 2 st torrjäst
  • 1 tsk salt
  • cirka 14 dl vetemjöl
  • 150 g Milda mat&bakmargarin
  • 1 ägg för pensling
  • strösocker

      Instruktioner

      Kolakräm
      1. Häll 2 msk Milda Gourmet 36% i en kastrull och häll i farinsocker
      2. Sätt kastrullen på spisen och börja värma upp kolasåsen, rör om långsamt.
      3. Rör i såsen tills den kokar och lyft sedan av kolasåsen från spisen.
      4. Låt kolasåsen svalna till rumstemperatur och ställ därefter in den i kylskåpet för att kylas ner
      5. Vispa den sedan fluffig
      6. Lägg kolakrämen i spritspåsen.
      Hallonsylt (ca 2 dl)
      1. Lägg hallon i en kastrull tillsammans med vatten.
      2. Börja värma blandningen, rör om ibland.
      3. När bären har smält och blandningen kokar, tillsätt socker och blanda väl.
      4. Låt sylten koka i cirka 10 minuter och rör om ibland.
      5. Lyft pannan från spisen och kyl ned sylten.
      Deg
      1. Värm mjölken till 37 grader.
      2. Tillsätt sockret och kardemumman och rör om.
      3. Blanda torrjäst med 5 dl vetemjöl och blanda sedan i mjölkblandningen.
      4. Blanda i mjölet lite i taget.
      5. Tillsätt salt och fortsätt knåda. Degen bör knådas i maskinen i cirka 15 minuter. Lite längre utan maskin.
      6. Tillsätt Milda Mat&Bakmargarin mot slutet av knådningen. Degen är klar när den släpper från skålens kanter.
      7. Låt degen jäsa under handduk tills degen har fördubblats (cirka 60 minuter).
      8. Dela degen i 20 lika stora delar och rulla varje bit till en rund boll.
      9. Lägg bullarna på ett bakplåt under en handduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
      10. Sätt ugnen på 200 grader.
      11. När bullarna har jäst färdigt pensla bullarna med ägg och strö över strösocker.
      12. Baka bullarna i varmluft på 200 grader i cirka 8-10 minuter.
      13. Bullarna är färdiga när dem är fint gyllenbruna.
      14. Låt bullarna svalna under en handduk.
      Stapling
      1. Skär av toppen från varje bulle
      2. Spritsa ut kolakrämen i en cirkel på botten av varje bulle så att det finns en öppning i mitten för sylten.
      3. Lägg cirka 1 tesked sylt i mitten av varje bulle
      4. Lägg på toppen
      5. Pudra slutligen med florsocker på toppen
      Tips: Du kan också laga kolasåsen dagen innan. Tips: Du kan också använda färdig sylt.