Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sommarcheesecake

Härligt krämig frozen cheesecake som är en perfekt dessert till sommarens många härliga middagsbjudningar! Smidig att baka i förväg och ta fram ett tag innan servering. Garnera med säsongens frukter och bär.
  • Tillagning-6 minuter
  • Förberedelse4 timme 0 minuter
  • Portioner10
recipe image Sommarcheesecake

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 400 g Crème Bonjour Naturell
  • 5 dl (2 frp) Milda Mat & Visp 26%
  • 1 citron rivet skal och saft
  • 15 digestivekex
  • 70 g smält Milda Mat & Bakmargarin

Näringsvärde

Energy (kcal)227 kcal
Energy (kJ)954 kJ
Protein (g)4.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)37.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)36.9 g
Sugar (g)20.1 g
Fibre (g)0.8 g
Fat (g)7.8 g
Saturated fat (g)3.2 g
Unsaturated fat (g)1.0 g
Monounsaturated fat (g)0.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)77 mg
Sodium (mg)205 mg
Salt (g)0.51 g
Vitamin A (IU)95 IU
Vitamin C (mg)2.4 mg
Calcium (mg)11 mg
Iron (mg)0.34 mg
Potassium (mg)30 mg

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i separata bunkar
  2. Vispa äggulor fluffigt med socker och vaniljsocker
  3. Vänd ner Crème Bonjour och rör smeten slät
  4. Lösvispa Milda Mat & Visp 26% och vänd ner tillsammans med rivet citronskal och pressad citronsaft
  5. Vispa äggvitorna riktigt hårt och vänd försiktigt ner i smeten
  6. Mixa digestivekexen med smält Milda mat&bak och tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm
  7. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt
  8. Ställ i frysen minst 4 timmar
  9. Tag ut ett tag innan servering. Dekorera med säsongens bär och rivet citronskal