Sommarcheesecake
Härligt krämig frozen cheesecake som är en perfekt dessert till sommarens många härliga middagsbjudningar! Smidig att baka i förväg och ta fram ett tag innan servering. Garnera med säsongens frukter och bär.
- Förberedelse4 timme
- Portioner10
Ingredienser
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 400 g Crème Bonjour Naturell
- 5 dl (2 frp) Milda Mat & Visp 26%
- 1 citron rivet skal och saft
- 15 digestivekex
- 70 g smält Milda Mat & Bakmargarin
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor och lägg i separata bunkar
- Vispa äggulor fluffigt med socker och vaniljsocker
- Vänd ner Crème Bonjour och rör smeten slät
- Lösvispa Milda Mat & Visp 26% och vänd ner tillsammans med rivet citronskal och pressad citronsaft
- Vispa äggvitorna riktigt hårt och vänd försiktigt ner i smeten
- Mixa digestivekexen med smält Milda mat&bak och tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm
- Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt
- Ställ i frysen minst 4 timmar
- Tag ut ett tag innan servering. Dekorera med säsongens bär och rivet citronskal