Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tacogratäng vegetarisk

Vår vegetariska tacogratäng får härlig smak av grönsaker, bönor och mexikanska kryddor. Servera den med de tacotillbehör du gillar, till exempel guacamole och créme fraiche.
  • Tillagning45 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image TACOGRATÄNG vegetarisk

Ingredienser

  • 2 msk Milda Kockens val
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rökt chilipulver (chipotle)
  • 3 finhackade vitlök klyftor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 zucchini
  • 1 tärnad grön paprika
  • 400 g krossade burktomater
  • 400 g bönmix (1 paket)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk torkad oregano
  • 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl riven ost
  • 1 påse nachochips
  • salt

Näringsvärde

Energy (kcal)288 kcal
Energy (kJ)1204 kJ
Protein (g)16.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)17.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)12.3 g
Sugar (g)9.2 g
Fibre (g)5.5 g
Fat (g)18.3 g
Saturated fat (g)10.8 g
Unsaturated fat (g)6.1 g
Monounsaturated fat (g)5.0 g
Polyunsaturated fat (g)1.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)52 mg
Sodium (mg)813 mg
Salt (g)2.03 g
Vitamin A (IU)2338 IU
Vitamin C (mg)48.1 mg
Calcium (mg)467 mg
Iron (mg)4.17 mg
Potassium (mg)770 mg

Instruktioner

  1. Fräs löken mjuk i Milda Kockens val på låg värme i ca 8 minuter, tills den börjar få färg. Rör med jämna mellan rum.
  2. Tillsätt rökt chilipulver, vitlök, spiskummin och peppar. Fräs vidare i ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt zucchini och paprika, rör om och se till att grönsakerna blandas väl med löken och kryddorna. Tillsätt sedan krossade tomater, bönmix, balsamvinäger, persilja, oregano, vatten och grönsaksbuljongen.
  4. Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills att grönsakerna blivit mjuka och såsen mustig. Rör med jämna mellan rum. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Värm ugnen till 200°C. Häll såsen i en djup ugnsfast form. Fördela nachochips och riven ost jämt ovanpå. Gratinera i ugnen i 10 minuter.
  6. Servera med tillbehör du tycker. Vi gillar guacamole, tomatsalsa och crème fraiche.
Har du rester hemma är gratäng den perfekta rätten – du kan byta ut grönsaker i receptet mot det du har hemma.