Tacogratäng vegetarisk
Vår vegetariska tacogratäng får härlig smak av grönsaker, bönor och mexikanska kryddor. Servera den med de tacotillbehör du gillar, till exempel guacamole och créme fraiche.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 msk Milda Kockens val
- 2 gula lökar
- 2 msk rökt chilipulver (chipotle)
- 3 finhackade vitlök klyftor
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 krm malen svartpeppar
- 2 zucchini
- 1 tärnad grön paprika
- 400 g krossade burktomater
- 400 g bönmix (1 paket)
- 2 msk balsamvinäger
- 3 msk hackad färsk persilja
- 2 msk torkad oregano
- 1/2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl riven ost
- 1 påse nachochips
- salt
Instruktioner
TILLAGNING
- Fräs löken mjuk i Milda Kockens val på låg värme i ca 8 minuter, tills den börjar få färg. Rör med jämna mellan rum.
- Tillsätt rökt chilipulver, vitlök, spiskummin och peppar. Fräs vidare i ytterligare någon minut.
- Tillsätt zucchini och paprika, rör om och se till att grönsakerna blandas väl med löken och kryddorna. Tillsätt sedan krossade tomater, bönmix, balsamvinäger, persilja, oregano, vatten och grönsaksbuljongen.
- Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills att grönsakerna blivit mjuka och såsen mustig. Rör med jämna mellan rum. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Värm ugnen till 200°C. Häll såsen i en djup ugnsfast form. Fördela nachochips och riven ost jämt ovanpå. Gratinera i ugnen i 10 minuter.
- Servera med tillbehör du tycker. Vi gillar guacamole, tomatsalsa och crème fraiche.
Har du rester hemma är gratäng den perfekta rätten – du kan byta ut grönsaker i receptet mot det du har hemma.