Tomtekakor med choklad
Oavsett om du har varit snäll eller inte inför den här julen, kan du vara säker på att jultomten kommer genom de här goda tomtekakorna.
- Portioner15
Ingredienser
KAKOR
- 85 g Milda Mat & Bak
- 85 g florsocker
- 85 g farinsocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 175 g vetemjöl
- 1 tsk natriumbikarbonat
- 85 g chokladdroppar
DEKORATION
- 100 g röd socker pasta
- 100 g vit choklad
- 100 g florsocker
- 50 g Milda Mat & Bak
- 50 g Chokladdroppar och röda chokladknappar
- 2 msk chokladsås på tub
Instruktioner
TILLAGNING
- Lägg alla ingredienser i en bakskål och blanda samman med en träslev tills det är välblandat.
- Med en matsked, lägg klickar av blandningen på bakplåtspapper och pressa ut till runda kakor.
- Baka i mitten av ugnen på 200° C, 175° C med varmluftsugn, i 8 - 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
- Rulla ut den röda sockerpastan för att göra en “hatt” och fast på kakan med lite frosting eller smält choklad.
- Använd smält vit choklad eller frosting för att göra skägg och pälsen till jultomtemössan. Använd chokladknapparna till ögon och näsa och måla en mun med hjälp av chokladsåsen på tub.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.