use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tomtekakor med choklad

Oavsett om du har varit snäll eller inte inför den här julen, kan du vara säker på att jultomten kommer genom de här goda tomtekakorna.
  • 45 minuter
  • Portioner15
recipe image Tomtekakor med choklad

Ingredienser

KAKOR
  • 85 g Milda Mat & Bak
  • 85 g florsocker
  • 85 g farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g vetemjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 85 g chokladdroppar
DEKORATION
  • 100 g röd socker pasta
  • 100 g vit choklad
  • 100 g florsocker
  • 50 g Milda Mat & Bak
  • 50 g Chokladdroppar och röda chokladknappar
  • 2 msk chokladsås på tub

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Lägg alla ingredienser i en bakskål och blanda samman med en träslev tills det är välblandat.
      2. Med en matsked, lägg klickar av blandningen på bakplåtspapper och pressa ut till runda kakor.
      3. Baka i mitten av ugnen på 200° C, 175° C med varmluftsugn, i 8 - 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
      4. Rulla ut den röda sockerpastan för att göra en “hatt” och fast på kakan med lite frosting eller smält choklad.
      5. Använd smält vit choklad eller frosting för att göra skägg och pälsen till jultomtemössan. Använd chokladknapparna till ögon och näsa och måla en mun med hjälp av chokladsåsen på tub.
      Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.