Vegansk Pasta Bolognese med svarta linser
Denna veganska bolognese är en riktig succé och smakar godare än du kan ana. Dela med familj eller vänner för bästa smakupplevelse!
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 gula lökar
- 2 vitlök klyftor
- 3 morötter
- 1 rotselleri (ca 200 g)
- 4 dl svarta konserverade linser
- 400 g krossade burktomater
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 dl tomatketchup
- 2 dl rödvin
- 1/2 msk timjan
- 2 lagerblad
- 1/2 msk basilika
- 1/2 msk oregano
- 2 msk Milda Flytande Culinesse
- Smaka av med salt och svartpeppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Börja med att hacka lök och vitlök, riv morot och rotselleri och fräs sedan allt tillsammans med linserna i Milda flytande Culinesse.
- Tillsätt krossade tomater, ketchup, buljongtärningar, kryddor och vin. Låt sjuda under omrörning på svag värme under lock i 30 min. Späd eventuellt med lite extra vatten.
- Mixa såsen till önskad konsistens. Tillsätt vatten om det behövs och smaka av med salt, peppar och mer kryddor.
- Servera med pasta och hackad färsk persilja.