Vegansk Pasta Bolognese med svarta linser
Denna veganska bolognese är en riktig succé och smakar godare än du kan ana. Dela med familj eller vänner för bästa smakupplevelse!
Portioner4

Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 gula lökar
- 2 vitlök klyftor
- 3 morötter
- 1 rotselleri (ca 200 g)
- 4 dl svarta konserverade linser
- 400 g krossade burktomater
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 dl tomatketchup
- 2 dl rödvin
- 1/2 msk timjan
- 2 lagerblad
- 1/2 msk basilika
- 1/2 msk oregano
- 2 msk Milda Flytande Culinesse
- Smaka av med salt och svartpeppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Börja med att hacka lök och vitlök, riv morot och rotselleri och fräs sedan allt tillsammans med linserna i Milda flytande Culinesse.
- Tillsätt krossade tomater, ketchup, buljongtärningar, kryddor och vin. Låt sjuda under omrörning på svag värme under lock i 30 min. Späd eventuellt med lite extra vatten.
- Mixa såsen till önskad konsistens. Tillsätt vatten om det behövs och smaka av med salt, peppar och mer kryddor.
- Servera med pasta och hackad färsk persilja.
