use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vegansk Filopaj med rödbetor och cashewfyllning

En balans av smaker med sötma från rödbetorna och syrlighet från balsamvinäger och citronjuice, och rundhet från cashewnötterna. En enkel och annorlunda paj att göra hemma som blir fantastiskt vacker att servera.
  • 1 timme
  • Portioner6
recipe image Vegansk Filopaj med rödbetor och cashewfyllning

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 3 rödbetor
  • 3/4 dl balsamvinäger
  • 1 1/2 msk agavesirap
  • 1 nypa salt
  • 4 tinade filodegsark
  • 50 g Milda mjölkfritt margarin
FYLLNING
  • 1 dl cashewnötter, blötlagda i 1 tim
  • 5 msk vatten
  • 1 msk bjäst, (specialodlad jäst)
  • 1 citron, saften
  • 1 msk rosmarin färskt hackad
  • 1/2 tsk salt

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Mixa samtliga ingredienser till cashewfyllningen i en matberedare till en jämn och slät blandning. Ställ åt sidan.
      2. Mixa samtliga ingredienser till cashewfyllningen i en matberedare till en jämn och slät blandning. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200°C
      3. Skala och skär rödbetor i tunna skivor. Vispa ihop ¾ dl balsamvinäger, agavesirap, salt och peppar i en skål och blanda sedan med rödbetorna.
      4. Smörj en ugnsform med Milda, lägg ut rödbetsskivorna i formen, häll över resterande sås och rosta i ugnen i ca 15 min.
      5. Förbered under tiden pajskalet. Smörj en pajform men Milda. Smält Milda Mjölkfri i en kastrull och pensla över filodegsarken. Placera arken i fyra lager över pajformen med smörsidan upp och tryck ner i formen, så att sidorna hänger över kanterna på olika ställen.
      6. Ta ut rödbetorna ur ugnen och sänk värmen till 175°C.
      7. Bred ut cashewfyllningen i pajen och lägg rödbetsskivorna ovanpå. Rulla in kanterna på filodegen runt pajen och grädda i ugnen i ca 20 min, tills filodegen är gyllenbrun och krispig.
      8. Häll vätskan som blev över i ugnsformen i en liten kastrull. Tillsätt 2 msk balsamvinäger och koka upp, sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar något och får en sirapsliknande konsistens. Dra av värmen och ställ åt sidan.
      9. Ta ut pajen ur ugnen och låt svalna. Häll balsamsirapen över pajen och servera!