Zucchinibiffar med halloumi
Med den goda sältan från Halloumin är dessa Zuccinibiffarna ett perfekt val till en vegetarisk vardagsmiddag som passar dem flesta.
Tillagning40 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 2 zucchini
- 1 lök, gul
- 1 1/2 dl ströbröd
- 1 dl riven halloumi
- 1/2 msk malen gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 3 msk finhackad persilja
- 1/2 msk spiskummin
- 1 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
- 2 krm Chiliflakes
- 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning
Näringsvärde
Energy (kcal) | 253 kcal |
Energy (kJ) | 1054 kJ |
Protein (g) | 11.6 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 31.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 28.8 g |
Sugar (g) | 5.3 g |
Fibre (g) | 3.1 g |
Fat (g) | 9.0 g |
Saturated fat (g) | 4.6 g |
Unsaturated fat (g) | 1.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.9 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 13 mg |
Sodium (mg) | 1167 mg |
Salt (g) | 2.91 g |
Vitamin A (IU) | 425 IU |
Vitamin C (mg) | 20.6 mg |
Calcium (mg) | 98 mg |
Iron (mg) | 3.33 mg |
Potassium (mg) | 377 mg |
Instruktioner
- Riv zucchini på ett rivjärn, den grova sidan. Krama ur all vätska och placera på ett hushållspapper.
- Finhacka löken i små tärningar och stek den mjuk i Milda Culinesse. Blanda i gurkmeja och rör om under stekning. Blanda zucchinin och den stekta löken med resterande ingredienser i en bunke och ställ åt sidan, låt svälla i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätter du mer ströbröd. Låt den svälla en stund till, och smaka sedan av med salt och peppar.
- Hetta upp Milda flytande (Culinesse eller Kockens val) i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en sked och forma dem med händerna. Stek biffarna på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Servera med pitabröd, yoghurtsås och sallad.
Passar lika bra med ugnsrostad potatis och vitlöksyoghurt som med hamburgertillbehör.