Zucchinibiffar med halloumi
Med den goda sältan från Halloumin är dessa Zuccinibiffarna ett perfekt val till en vegetarisk vardagsmiddag som passar dem flesta.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 zucchini
- 1 lök, gul
- 1 1/2 dl ströbröd
- 1 dl riven halloumi
- 1/2 msk malen gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 3 msk finhackad persilja
- 1/2 msk spiskummin
- 1 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
- 2 krm Chiliflakes
- 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning
Instruktioner
TILLAGNING
- Riv zucchini på ett rivjärn, den grova sidan. Krama ur all vätska och placera på ett hushållspapper.
- Finhacka löken i små tärningar och stek den mjuk i Milda Culinesse. Blanda i gurkmeja och rör om under stekning. Blanda zucchinin och den stekta löken med resterande ingredienser i en bunke och ställ åt sidan, låt svälla i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätter du mer ströbröd. Låt den svälla en stund till, och smaka sedan av med salt och peppar.
- Hetta upp Milda flytande (Culinesse eller Kockens val) i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en sked och forma dem med händerna. Stek biffarna på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Servera med pitabröd, yoghurtsås och sallad.
Passar lika bra med ugnsrostad potatis och vitlöksyoghurt som med hamburgertillbehör.