use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zucchinibiffar med halloumi

Med den goda sältan från Halloumin är dessa Zuccinibiffarna ett perfekt val till en vegetarisk vardagsmiddag som passar dem flesta.
  • 40 minuter
  • Portioner4
recipe image Zucchinibiffar med halloumi

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 zucchini
  • 1 lök, gul
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl riven halloumi
  • 1/2 msk malen gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 krm Chiliflakes
  • 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Riv zucchini på ett rivjärn, den grova sidan. Krama ur all vätska och placera på ett hushållspapper.
      2. Finhacka löken i små tärningar och stek den mjuk i Milda Culinesse. Blanda i gurkmeja och rör om under stekning. Blanda zucchinin och den stekta löken med resterande ingredienser i en bunke och ställ åt sidan, låt svälla i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätter du mer ströbröd. Låt den svälla en stund till, och smaka sedan av med salt och peppar.
      3. Hetta upp Milda flytande (Culinesse eller Kockens val) i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en sked och forma dem med händerna. Stek biffarna på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Servera med pitabröd, yoghurtsås och sallad.
      Passar lika bra med ugnsrostad potatis och vitlöksyoghurt som med hamburgertillbehör.