Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Valen är många när du står där i mataffären. Vi vill välja hälsosamt och hållbart, och samtidigt ska hushållskassan räcka till mycket. Hur ska man veta vad som är rätt val?

Vi är många som gillar att laga mat och baka och vi vill att det ska gå smidigt och att våra gäster ska gilla det vi ställer fram på bordet. Ett sätt att försäkra sig om att lyckas riktigt bra är att använda Milda – både till vardags och vid mer festliga tillfällen. Med Milda kan du steka säkert på en högre temperatur utan att riskera att smaken på maten förändras, att det skvätter obehagligt eller att maten bränner vid. En fördel med att baka med Milda är att du inte behöver tänka på att ta fram det ur kylskåpet långt innan det är dags att knåda degen – det är alltid lagom mjukt och lätt att hantera. Många tycker också att sockerkakan blir extra fluffig med Milda och för den som är chokladbollsfantast är det skönt att slippa vänta på att smöret ska mjukna innan man kan rulla sitt spontanfika!

Livsmedelsverket är experter på bra matvanor, och är dessutom oberoende. Ett råd från dem är att vi ska äta mer vegetabiliska och växtbaserade livsmedel för att leva hälsosamt. Baljväxter, grönsaker, rotfrukter, fullkorn och oljebaserade matfetter toppar listan.

Genom att äta mindre andel animaliska produkter, alltså råvaror från djurriket, minskar vi också vårt klimatavtryck. Ett köp som är vänligt mot både hälsan, miljön och plånboken, med andra ord.