Chokladkaka

med pumpafrosting

8 portioner
30-40 minuter
Ta en titt på vårt höstiga recept på chokladkaka med pumpa inför halloween. Perfekt för alla höstlovsbagare!

Ingredienser

1 förpackning Mildas färdiga baksmet, choklad, 500g
2 st sockerkaksformar

Ingredienser

100 g Milda Mat & Bak
225 g florsocker
2 msk pumpapuré på burk

Ingredienser

250 g Florsocker
2 droppar Orange karamellfärg (alt. gul och röd)
5 droppar vatten
1 st chokladbar av valfritt slag, t.ex. Japp eller chokladtäckt skumbanan

Tillagning

1
Förbered kakan i två sockerkaksformar enligt anvisningarna på förpackningen till Mildas färdiga baksmet. Glöm inte att smörja formen. Istället för att fylla upp en form, fyll två stycken till mindre än hälften. När de är klara, ta ut och låt svalna utan form på galler.
2
Lägg chokladbaren åt sidan, då denna kommer bli pumpans "stjälk" senare.
3
När kakorna svalnat, trimma botten med en kniv så att de blir släta. Sätt ihop dem som en ”macka” genom att använda ett tjockt lager av pumpafrostingen, och sätt botten mot botten.
4
Blanda ut florsockret med lite vatten och färga med lite karamellfärg för att få den orange. Sprinkla glasyren över kakans topp för att ge den pumpafärg.
5
Dela chokladbaren och borra in den i kakans topp så att den ser ut som en stjälk.
Har du inte två sockerkaksformar kan du göra muffins med pumpafrosting istället! Använd muffinsformar, fyll till mindre än hälften, och trimma botten. Sätt ihop med ett lager av pumpafrostingen mellan, och toppa med orange glasyr.

Milda tipsar

Har du inte två sockerkaksformar kan du göra muffins med pumpafrosting istället! Använd muffinsformar, fyll till mindre än hälften, och trimma botten. Sätt ihop med ett lager av pumpafrostingen mellan, och toppa med orange glasyr.