Chokladmuffins

med saltkolasås och frosting

1 portioner
30 minuter
Den här ljuvliga choklad cupcaken får du inte nog av! Kombinationen av en mjuk chokladmuffins och en underbar saltkolasås och kolafrosting är perfekt.

Ingredienser

5 dl socker
150 g Milda Mat & Bak
2.5 dl Milda mat & visp (26%)
1 tsk salt

Ingredienser

75 g Milda Mat & Bak
4 dl florsocker
200 g färskost, t.ex. Creme Bonjour Naturell
1 dl saltkola

Ingredienser

1 förp Milda Färdig Baksmet Choklad

Tillagning

1
Sätt på ugnen på 175°. 2
2
Häll upp Milda baksmet i muffinsformar.
3
Grädda i ugnen i 15–20 minuter.
4
Salt kolasås:
Smält 5 dl strösocker i en kastrull på medeltemperatur. Var försiktig så att sockret inte bränns. Det ska få en gyllene färg. Överskrid inte 150.
5
Ta av från värmen och lägg i margarinet. Rör om tills margarinet och sockret är helt blandat.
6
Rör sist ner Milda mat & visp 26 % och rör om tills helt blandat.
Låt svalna i kastrullen i ca 15 minuter, tillsätt salt och smaka av.
Förvara i en glasburk med lock.
7
Kolafrosting:
Vispa margarin luftigt, tillsätt florsocker och färskost under fortsatt vispning. Smaka av med salt kolasås. Lägg i spritspåse och dekorera muffinsen. Servera med extra kolasås.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.