Citroncupcakes

med blåbärsfrosting

8 portioner
45 minuter
Dessa blåbärs- och citroncupcakes är ett enkelt måste till sommarfikat, och de smakar lika bra som de ser ut! Prova receptet själv eller bjud dina nära och kära!

Ingredienser

100 g blåbär
100 g Milda mat & bak
225 g florsocker
2 tsk blåbärssylt

Ingredienser

1 dl blåbär

Ingredienser

1 förpackning Mildas färdiga baksmet, citron, 500g

Ingredienser

Tillagning

1
Följ anvisningarna till att grädda muffins på förpackningen till Mildas färdiga baksmet.
Tryck i några blåbär i varje form innan gräddning.
2
Frosting: blanda milda mat & bak med florsocker. Lägg halva frostingen i en sprits. Har du ingen sprits, går det även bra med en plastpåse där du gör hål i ena hörnet.
Blanda sedan i blåbärssylt med resterande frosting i en skål. Blanda runt något och lägg sedan över i en annan sprits.
3
Spritsa ut frostingen på muffinsen, med en naturell ”swirl” per muffin och en med blåbärsfrosting.
Toppa med färska bär!
Har du ingen sprits går det minst lika bra att bre ut frostingen på muffinsen.

Milda tipsar

Har du ingen sprits går det minst lika bra att bre ut frostingen på muffinsen.