Jordgubbstårta

med färska jordgubbar

1 tårta
45 minuter
Jordgubbstårta är en riktig sommarklassiker som passar perfekt till midsommar eller kalaset! Nyckeln för bästa resultat är att toppa tårtan rikligt med färska jordgubbar… och att använda Milda Visp 20 % såklart!

Ingredienser

2 dl Milda Visp 20%
15 st jordgubbar

Ingredienser

300 g jordgubbar
3 dl Milda Vaniljvisp
1 st banan
0.5 dl Milda Visp 20%

Ingredienser

4 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten, varmt
3 msk ströbröd
0.5 tsk Milda Culinesse

Tillagning

1
Sätt ugnen på 175 grader
2
Smörj och bröa en rund 2 liters kakform gärna med löstagbar botten
3
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
4
Vispa ägg och socker pösigt
5
Blanda växelvis ner mjölet och vattnet i ägg och sockerblandningen
6
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller prova med en provsticka att kakan är torr
7
Låt kakan svalna. Skär kakan i 3 delar
8
Mosa jordgubbarna och bred moset över den understa kakbottnen (gör gärna det här dagen innan tårtan ska serveras, så att bärsaften hinner sugas in i kakan)
9
Bred Milda Vaniljvisp över jordgubbarna. Lägg över nästa tårtbotten
10
Mosa en banan och bred den över tårtbottnen
11
Vispa Milda visp. Ta ca 1/5 dl av den vispade grädden och bred över mosade bananen
12
Lägg över den sista bottnen och täck tårtan med resten av grädden. Dekorera med färska jordgubbar.