Julmuffins

rudolf med röda mulen

12 muffins
55 minuter
Söta julmuffins som kommer att göra succé på alla fikabord i jul! Om du vill göra chokladmuffins i stället för vanliga kan du blanda ½ dl kakao i smeten. De går även bra att frysa utan frostingen.

Ingredienser

150 g Milda margarin
1.75 dl strösocker
3 st stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser

150 g Milda margarin
5 dl florsocker
1 dl kakao

Ingredienser

24 st bruna nonstop eller liknande
24 st salta kringlor (mini)
12 st röda nonstop eller liknande
0.5 dl florsocker
1 tsk vatten
12 st medelstora muffinsformar

Tillagning

1
Sätt ugnen på 180C.
2
Ställ muffinsformarna på en plåt eller använd muffinsplåt för medelstora muffins.
3
Vispa rumstempererat margarin tillsammans med socker tills vitt och fluffigt, tillsätt äggen ett i taget under vispning.
4
Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vispa smeten helt slät.
5
Fyll formarna till 2/3 och grädda gyllene ca 20 minuter. Låt svalna.
6
Frosting: Rör samman rumstempererat margarin med florsocker och 1/3 dl kakao.
7
Fördela 1/3 respektive 2/3 av frostingen i två olika skålar. Tillsätt resterande kakao i den stora mängden frosting för att färga den mörkare brun.
8
Dekoration: Bred ut den mörkare frostingen på hela ovansidan av muffinsen. Ta den ljusare frostingen och forma en “mule” ovan på den mörka frostingen.
9
Blanda ½ dl florsocker med ca 1 tsk vatten, den ska bli riktigt fast. Lägg i en liten spritspåse.
10
Spritsa ut ögon och dekorera slutligen med bruna och röda nonstop samt salta kringlor.
Salta kringlor hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan hitta en variant i den glutenfria hyllan!

Milda tipsar

Salta kringlor hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan hitta en variant i den glutenfria hyllan!