Lemon curd

en klassiker

2 lemoncurd
15 minuter
Som fyllning, topping, eller pålägg – den här lemon curden fungerar till precis allt!

Ingredienser

1,5 st citron
100 g Milda Mat & Bak
2 st ägg
2 dl strösocker

Tillagning

1
Riv citronskalet fint och pressa ur saften i en kastrull. Låt koka upp.
2
Tillsätt 1 dl socker och Milda. Rör om tills allt har löst sig och låt svalna. 
3
Vispa ägg och det sista av sockret poröst. Blanda med citronkrämen och sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Det får ej koka. Låt svalna och använd sedan som dekoration / pålägg till valfritt bakverk.
Toppa gärna lemoncurden med färska, söta, bär. Otroligt gott mot det syrliga!

Milda tipsar

Toppa gärna lemoncurden med färska, söta, bär. Otroligt gott mot det syrliga!