Muffins

med limoncellosmak

8 portioner
60 minuter
Limoncellocupcakes en favoritbakelse med extra citron-allt! Perfekt när du vill lyxa till det lite.

Ingredienser

1 förpackning Mildas färdiga baksmet, citron 500g

Ingredienser

2 st äggvitor, stora
110 g strösocker
1 st citron, zestat skal
1 st sprits

Ingredienser

160 g lemon curd, antingen färdig eller följ Mildas recept
2 tsk limoncello, likör

Tillagning

1
Sätt ugnen på 110 grader.
Förbered marängerna: Lägg ett non-stick bakplåtspapper på en ugnsplåt. Vispa äggvitorna tills fluffiga. Fortsätt att vispa och tillsätt sockret en sked i taget tills allt har tillsatts. Vispa tills marängen i princip kan vändas upp och ner.
2
Lägg upp marängerna som ”virvlar”, cirka 4-5 cm i diameter i botten, på bakplåtspappret. Har du en sprits är det enklast att få till en fin form. Baka i ugnen i 1,5 timme på 110 grader. Ställ åt sidan för att svalna.
3
Förbered muffins genom att följa instruktionen på baksidan av Mildas färdiga baksmet, och grädda i ugn tills färdiga. När de är klara, för över till ett galler och låt svalna.
4
Blanda lemoncurd och limoncellon i en skål. Toppa varje cupcake med limoncellocurden och placera en marängvirvel på toppen.
5
Dekorera varje cupcake med citronzest och en dust med florsocker. Servera.

Milda tipsar