Muffins-ugglor

till höstfikat

10 Muffins
30-40 minuter
Upptäck våra muffins med uggledekoration, gjorda med läckra chokladkakor. En omedelbar favorit och en höstsyssla för hela familjen!

Ingredienser

1 förpackning Mildas färdiga baksmet, choklad, 500g
24 st chokladkakor med kex i två lager
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
50 g Milda Mat & Bak
1 msk mjölk
75 g mjölkchoklad
3 msk naturell färskost, t.ex. Créme Bonjour
36 st små chokladknappar

Tillagning

1
Klipp upp påsen och kläm ut chokladsmeten i en bunke.
2
Dela chokladkakorna på längden. Lägg halvorna med den vita krämen åt sidan, och smula ner 12 av de andra halvorna i en skål.
3
Blanda i de smulade kakorna i smeten och rör om. Med hjälp av en sked, fyll sedan muffinsformarna till hälften med smeten. Baka muffinsen enligt anvisningarna på förpackningen i cirka 20 minuter tills muffinsen är torra i mitten (ingen smet fastnar på teststickan). Låt svalna.
4
Smält 50 g Milda Mat & Bak tillsammans med mjölkchokladen i en kastrull på låg värme. Låt svalna något. Vispa i färskosten. Kyl i ca 20 minuter tills konsistensen är bredbar.
5
Bred chokladkrämen på muffinsarna. Lägg sedan chokladkakehalvorna på muffinsen som ”ögon”. Använd chokladbönor/knappar som oklad godis bönor som "pupiller” och "näsa", och använd lite chokladkräm för att fästa om det behövs. Dina ugglemuffins är färdiga!
Blanda gärna ner hackade nötter, choklad, eller bär i smeten för extra smaksättning.

Milda tipsar

Blanda gärna ner hackade nötter, choklad, eller bär i smeten för extra smaksättning.