Påskcupcakes

smarriga påskharar

12 cupcakes
45 minuter
Tänk så trevlig att kunna bjuda på söta påskharar som dyker ner i smarriga cupcakes! Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand.

Ingredienser

125 g Milda margarin, rumstempererat
1.25 dl strösocker
0.5 dl kakaopulver
2 stora ägg
1.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Ingredienser

4 dl florsocker
2 msk vatten
1.5 dl kokosflingor
12 st vita marshmallows
1 krm rosa hushållsfärg

Ingredienser

1 st muffinsplåt för 12 muffins
12 st pappersformar
1 st bakgaller
1 st engångsspritspåse

Tillagning

1
Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160° för varmluft. Fördela muffinsformarna i fördjupningarna i muffinsplåten.
2
Vispa 125 g margarin och 1.25 dl strösocker vitt och pösigt. Rör ner 0.5 dl kakaopulver. Rör in de 2 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 1.5 dl mjöl och 1.5 tsk bakpulvret och rör smeten slät.
3
Fördela smeten i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllengul färg och känns fjädrande. Ta ut muffinsplåten och lägg över cup cakesen på ett bakgaller att kallna helt.
4
Rör samman 4 dl florsocker och vatten till en tjock pasta. Forma 12 små svansar till hararna. Tillsätt lite vatten till den resterande glasyren och rör den slät.
5
Häll 1,5 dl kokosflingor i en skål. Bred glasyren på muffinsen med hjälp av paletten och doppa dem sedan i kokosflingorna. Fäst en svans i mitten på varje cupcake.
6
Färga den resterande glasyren med rosa hushållsfärg och lägg över i en engångsspritspåse och klipp ett ytterst litet hål. Dela marshmallowsarna på mitten och fäst dem på cupcakesen som hararnas tassar. Rita trampdynor och tår på marshmallowsen med den rosa glasyren.
Cupcakesen kan frysas före dekorering.

Milda tipsar

Cupcakesen kan frysas före dekorering.