Pumpamuffins

med spindelnätsfrosting

10 Muffins
30-40 minuter
Pumpamuffins med spindelnätstopping gör garanterat succé på Halloweenkalaset. Ett plus i kanten är att det är ett perfekt höstpyssel för stora och små! Perfekt till Halloween.

Ingredienser

1 förpackning Milda baksmet, klassisk, 500g
100 g kokt pumpa
50 g choklad/hasselnötskräm, ex. Nutella
1 st apelsin, zestad

Ingredienser

125 g florsocker
1 st liten apelsin, juice från
55 g vanlig choklad, smält

Tillagning

1
Förbered ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Häll upp den klassiska smeten i en bunke och blanda i pumpan och lite av apelsinjuicen. Smeten ska inte bli för rinnig!
3
Dela smeten jämnt mellan 10 muffinsformar, fyll till något mindre än hälften.
4
Lägg i en tesked chokladkräm och toppa sedan med resterande baksmet. Baka i ugnen i cirka 20-25 minuter tills de inte är kladdiga i mitten längre.
5
Blanda glasyren genom att ta i lite vatten i florsockret och rör om. Spritsa ut på toppen när muffinsen svalnat.
6
Spritsa ut den smälta chokladen i 4 cirklar på toppen av glasyren, och dra sedan med en tandpetare igenom för att ge spindelvävseffekten.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.