Red velvet cake

klassiskt amerikansk

8 portioner
120 minuter
Red Velvet är inte bara en klassiker i baksammanhang, den är även oemotståndligt god och vacker att titta på.

Ingredienser

2 förpackningar Mildas Färdiga Baksmet, klassisk, 500g. 1 förpackning ger två mindre eller en stor tårtbotten, så välj antalet förpackningar baserat på hur stor tårta du vill ha.
2 tsk • röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)

Ingredienser

600 g färskost naturell, t.ex. Créme Bonjour
150 g Milda Mat & Bak
0,5 tsk äkta vaniljpulver
12 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma

Tillagning

1
Följ anvisningarna på baksidan av förpackningen till Mildas Färdiga Baksmet till hur man gräddar tårtbottnar. Innan du häller i smeten i formarna, häll ut smeten i en bakbunke och blanda med den röda hushållsfärgen tills du uppnår önskad nyans.
2
Grädda så många som du vill ha lager på höjden, och låt svalna.
3
Vispa färskost och Milda matfett slätt och fint. Tillsätt vanilj.
Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.
4
Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med frosting. 
5
På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna.
6
Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.

Milda tipsar