Kladdkaka

med saffran och mandelmassa

8 portioner
35 minuter
Saffranskladdkaka med mandelmassa är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med varm och rund smak.

Ingredienser

3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
100 g mandelmassa
1 g saffran
150 g Milda margarin

Tillagning

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
3
Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
4
Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten. (se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med).
5
Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla. Gräddar du med över och undervärme ska kakan gräddas i mitten i 18-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
6
Servera ljummen eller kall med bär och en klick Milda Visp 20%.