Tigerkaka

när tiden tryter

8 portioner
25 minuter
När du får oväntat eller väntat besök är den här snabba tigerkakan ett riktigt ess i rockärmen - den ger dig en rykande nybakad kaka på bara en halvtimme.
Det enda du behöver ha hemma är Mildas färdiga baksmet - en klassisk och en choklad!

Ingredienser

1 förpackning Mildas färdiga baksmet choklad, 500g
1 förpackning Mildas färdiga baksmet klassisk, 500g
1 st En smörjd bakform: 23 cm avlång bakform eller rund sockerkaksform

Tillagning

1
Värm ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Kläm ut båda baksmetarna i en bakskål.
3
Rör försiktigt runt i smeterna så att de två färgerna blandas men att det fortfarande är en tydlig kontrast mellan dem.
4
Häll med hjälp av en sked ner i smeten i bakformen.
5
Grädda i ugnen 25-30 minuter tills kakan har fått en gyllenbrun färg och är genomgräddad. Ta ut ur ugnen och låt svalna i några minuter innan du vänder på formen och häller upp den på ett galler. Skär upp i centimentersbreda bitar.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.