Zucchinibiffar

med halloumi

4 portioner
40 minuter
Med en god sälta från halloumi är dessa zucchinibiffar perfekta till en vegetarisk vardagsmiddag som passar stora såväl som små.

Ingredienser

2 st zucchini
1 st lök, gul
1.5 dl ströbröd
1 dl riven halloumi
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
3 msk finhackad persilja
0.5 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm Chiliflakes

Tillagning

1
Riv zucchini på ett rivjärn, den grova sidan. Krama ur all vätska och placera på ett hushållspapper.
2
Finhacka löken i små tärningar och stek den mjuk i Milda Culinesse. Blanda i gurkmeja och rör om under stekning. Blanda zucchinin och den stekta löken med resterande ingredienser i en bunke och ställ åt sidan, låt svälla i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätter du mer ströbröd. Låt den svälla en stund till, och smaka sedan av med salt och peppar.
3
Hetta upp Milda flytande (Culinesse eller Kockens val) i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en sked och forma dem med händerna. Stek biffarna på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Servera med pitabröd, yoghurtsås och sallad.
Passar lika bra med ugnsrostad potatis och vitlöksyoghurt som med hamburgertillbehör.

Milda tipsar

Passar lika bra med ugnsrostad potatis och vitlöksyoghurt som med hamburgertillbehör.