Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Grönkålspasta med valnötter och vitlök

Denna grönkålspasta är både god och enkelt. Perfekt rätt för de dagar när du vill att det ska gå lite snabbare men fortfarande vill äta riktigt gott.
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image GRÖNKÅLSPASTA med valnötter och vitlök

Ingredienser

  • 400 g grönkål grovhackad
  • 2 1/2 dl Milda Mat 15%
  • 2 msk Milda Flytande Culinesse, till stekning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlök klyftor
  • 100 g valnötter
  • Pasta, t.ex. tagliatelle eller fullkornspasta
  • Smaka av med salt och peppar
  • Ev. Riven parmesan

Näringsvärde

Energy (kcal)115 kcal
Energy (kJ)481 kJ
Protein (g)5.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)8.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)7.7 g
Sugar (g)0.3 g
Fibre (g)0.8 g
Fat (g)8.3 g
Saturated fat (g)0.8 g
Unsaturated fat (g)6.6 g
Monounsaturated fat (g)1.0 g
Polyunsaturated fat (g)5.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)280 mg
Salt (g)0.70 g
Vitamin A (IU)7195 IU
Vitamin C (mg)87.0 mg
Calcium (mg)121 mg
Iron (mg)1.41 mg
Potassium (mg)408 mg

Instruktioner

  1. Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg.
  2. Häll Milda Flytande Culinesse i en gryta, ställ in plattan på medelvärme. Lägg i pressad vitlök, grönkålen och fräs den under omrörning i några minuter.
  3. Tillsätt Milda Mat 15% och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
  5. Låt röran puttra på svag värme i ca 5 minuter. Under tiden kokar pastan klar. Blanda i den färdiga pastan i grönkålssåsen och rör om.
  6. Toppa med riven parmesan och rostade valnötter.