Grönkålspasta med valnötter och vitlök
Denna grönkålspasta är både god och enkelt. Perfekt rätt för de dagar när du vill att det ska gå lite snabbare men fortfarande vill äta riktigt gott.
Tillagning30 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 400 g grönkål grovhackad
- 2 1/2 dl Milda Mat 15%
- 2 msk Milda Flytande Culinesse, till stekning
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 vitlök klyftor
- 100 g valnötter
- Pasta, t.ex. tagliatelle eller fullkornspasta
- Smaka av med salt och peppar
- Ev. Riven parmesan
Näringsvärde
Energy (kcal) | 115 kcal |
Energy (kJ) | 481 kJ |
Protein (g) | 5.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 8.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 7.7 g |
Sugar (g) | 0.3 g |
Fibre (g) | 0.8 g |
Fat (g) | 8.3 g |
Saturated fat (g) | 0.8 g |
Unsaturated fat (g) | 6.6 g |
Monounsaturated fat (g) | 1.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 5.5 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 280 mg |
Salt (g) | 0.70 g |
Vitamin A (IU) | 7195 IU |
Vitamin C (mg) | 87.0 mg |
Calcium (mg) | 121 mg |
Iron (mg) | 1.41 mg |
Potassium (mg) | 408 mg |
Instruktioner
- Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg.
- Häll Milda Flytande Culinesse i en gryta, ställ in plattan på medelvärme. Lägg i pressad vitlök, grönkålen och fräs den under omrörning i några minuter.
- Tillsätt Milda Mat 15% och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
- Låt röran puttra på svag värme i ca 5 minuter. Under tiden kokar pastan klar. Blanda i den färdiga pastan i grönkålssåsen och rör om.
- Toppa med riven parmesan och rostade valnötter.