use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Grönkålspasta med valnötter och vitlök

Denna grönkålspasta är både god och enkelt. Perfekt rätt för de dagar när du vill att det ska gå lite snabbare men fortfarande vill äta riktigt gott.
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Grönkålspasta med valnötter och vitlök

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 400 g grönkål grovhackad
  • 2 1/2 dl Milda Mat 15%
  • 2 msk Milda Flytande Culinesse, till stekning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlök klyftor
  • 100 g valnötter
  • Pasta, t.ex. tagliatelle eller fullkornspasta
  • Smaka av med salt och peppar
  • Ev. Riven parmesan

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg.
      2. Häll Milda Flytande Culinesse i en gryta, ställ in plattan på medelvärme. Lägg i pressad vitlök, grönkålen och fräs den under omrörning i några minuter.
      3. Tillsätt Milda Mat 15% och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Smaka av med salt och peppar.
      4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
      5. Låt röran puttra på svag värme i ca 5 minuter. Under tiden kokar pastan klar. Blanda i den färdiga pastan i grönkålssåsen och rör om.
      6. Toppa med riven parmesan och rostade valnötter.