Brownies

med glasyr

40 bitar
30 minuter
Dessa brownies är toppade med fyllig glasyr och är en storfavorit hos oss på Milda. Vi lovar att du inte kommer kunna ta bara en av dessa!

Ingredienser

200 g Milda margarin
3 dl strösocker
2 st ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser

3 dl Milda Mat & Visp 26 %
3 dl strösocker
3 msk ljus sirap
150 g mörk blockchoklad
75 g Milda margarin

Tillagning

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Brownies: Smält margarinet, blanda i socker och ägg i kastrullen. Blanda väl.
3
Blanda sedan i resten av ingredienserna till browniesen.
4
Häll ut det på ett smörat bakplåtspapper i en djup ugnsform (ca 20x26 cm).
5
Grädda i 15–20 min. Håll koll så att det inte bränns.
6
Ta ut kakan ur ugnen, vänd upp på bakplåtspapper, låt svalna.
7
Glasyr: Blanda allt förutom Milda margarin i en kastrull, låt koka i 10–15 min tills det tjocknat.
8
Ta av grytan från plattan, dela Milda margarin i bitar och klicka i lite i taget under omrörning.
9
Häll glasyren över kakan och låt svalna. Skär i lagom stora bitar.
Riv lite apelsinskal efter du har hällt på glasyren – det blir snyggt och passar perfekt med chokladen. Använd gärna ekologiska apelsiner när du använder skalet på frukten.

Milda tipsar

Riv lite apelsinskal efter du har hällt på glasyren – det blir snyggt och passar perfekt med chokladen. Använd gärna ekologiska apelsiner när du använder skalet på frukten.