Cheesecake

med lime

12 bitar
60 minuter
Den här cheesecaken behöver du inte grädda i ugn, det räcker om den får 3 timmar på sig att stelna i kylen. Den har en frisk smak av lime och smakar bra tillsammans med färska bär eller färsk frukt.

Ingredienser

2 gelatinblad
240 g Digestive-kex
40 g Milda Magarin
3 msk vatten
400 g Créme Bonjour Naturell
2.5 dl Milda Mat & Visp, 26%
2 st limefrukter, saft & finrivet skal
1.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl naturell yoghurt

Ingredienser

smulade Digestive-kex
färsk frukt

Tillagning

1
Lägg gelatinet i blöt. Bryt Digestive-kexen i mindre bitar och mixa dem till fina smulor. Tillsätt margarinet, lite i taget och kör till en jämn blandning. Tryck ut degen till en jämn botten i formen. Ställ i in formen i kylen så länge.
2
Häll vattnet i en liten kastrull, tillsätt gelatinet och hetta upp. Rör tills gelatinet lösts upp.
3
Vispa samman Crème Bonjour, Milda Mat & Visp, limeskal, limesaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn blandning. Vänd ner yoghurten och gelatinet. Häll blandningen i tårtbottnen och ställ tillbaka i kylen minst 3 timmar.
4
Servera cheesecaken dekorerad med kaksmulor och frukt.