Kladdkaka

en klassiker

6 portioner
30 minuter
En härlig chokladkaka som serveras med fluffigt Milda Visp. Den är god som dessert eller till kaffe eller te. Kladdkakan är så populär att den till och med har sin alldeles egna dag, den 7 november.

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
0.5 dl Milda Culinesse
4 msk kakao
1 dl vetemjöl

Ingredienser

1 msk Milda Culinesse
2 msk ströbröd

Ingredienser

Milda visp, 20%

Tillagning

1
Värm ugnen till 225°. Smörj och bröa formen.
2
Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten blir vit och pösig. Rör ner flytande margarin med en trägaffel. Blanda samman kakao och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
3
Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda 8−12 minuter. Skaka formen en gång mot slutet av gräddningen, så att kakan sjunker ihop och blir seg.
4
Vispa Milda visp till fluffigt skum. Servera till kakan, som är lika god ljummen som kall.