Morotskaka

med citronglasyr

10 bitar
60 minuter
Morotskaka är en riktig favorit att servera till kaffe eller te. Det är viktigt att du använder både bakpulver och bikarbonat i morotskakan för att få en lätt och luftig konsistens på kakan. Utesluter du det ena blir kakan mer kompakt.

Ingredienser

1.5 dl strösocker (135g)
1.5 dl brun farin (115g)
2 dl Milda Culinesse
3 ägg
300 g morrötter, finrivna
3.5 dl vetemjöl (210g)
.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk malen kanel

Ingredienser

1 msk Milda Culinesse
3 msk ströbröd

Ingredienser

200 g Crème Bonjour naturell
1 dl florsocker
1 citron, finrivet skal
2 msk citronsaft

Tillagning

1
Värm ugnen till 180°. Smörj och bröa en ugnssäker kakform.
2
Vispa socker, farinsocker och Milda Culinesse tills sockret lösts upp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt morötterna.
3
Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och kanel, och blanda försiktigt in alltsammans i smeten. Häll smeten i formen och ställ in den på näst nedersta falsen i ugnen.
4
Grädda kakan 40−50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
5
Topping: Blanda samman Crème Bonjour med florsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Bre toppningen på den kalla kakan. Skär upp kakan i fina bitar före servering.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.