Avokadoburgare

med bönbiffar och chilidressing

4 portioner
45 minuter
Ta din vegetariska burgare till en ny nivå med avokado istället för bröd, bönbiffar istället för kött, och toppad av en vegansk god dressing.

Ingredienser

 800 g kidneybönor, på burk (bruttovikt)
0.5 st rödlök, finhackad
1 dl potatismjöl
1 st ägg
3 msk barbequesås
0.5 msk paprikapulver
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
4 st avokado
2 msk Milda Ekologisk för stekning
1 st citron eller lime
1 st kruksallad till servering
2 st morötter, rivna till servering

Ingredienser

2 dl växtbaserad crème fraiche
2 msk ketchup
3 st vitlöksklyfta
0,5 dl majonnäs (äggfri)
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk citronsaft
Smaka av med salt, peppar och sambal oelek

Tillagning

1
Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, dijonsenap, paprikapulver, salt och en klick Milda Ekologisk. Hetta upp Milda Ekologisk i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.
2
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, ketchup, sambal oelek. Pressa i vitlök och smaka av med paprikapulver, salt och peppar
3
Dela avokadon och ta försiktigt bort kärnan. Fyll avokadon med quinoabiffar, kruksallad, rödlök och rivna morötter.
Pressa några droppar citron på avokadon så håller den färgen. Du kan enkelt ersätta ägg med kikärtsspad och göra burgaren vegansk, ett ägg är ca 3 msk kikärtsspad.

Milda tipsar

Pressa några droppar citron på avokadon så håller den färgen. Du kan enkelt ersätta ägg med kikärtsspad och göra burgaren vegansk, ett ägg är ca 3 msk kikärtsspad.