Falafel

en vegetarisk favorit

4 portioner
30 minuter
Istället för den klassiska köttbullen – testa att laga en otroligt god falafel. Med smakrika tillbehör finns det stor chans att det här en ny vardagsfavorit!

Ingredienser

230 g kokta kikärter
1 st gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1.5 tsk salt
3 msk Milda flytande
2 msk majsstärkelse/Maizena
2 krm sambal oelek
1.5 dl persilja, hackad
1 msk harissa

Tillagning

1
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
2
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, sambal, majsstärkelse och 1-2 msk Milda Flytande.
3
Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i Milda flytande i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
4
Servera gärna med en god yoghurtsås, pitabröd, och en fräsch sallad.
Har du inga kikärtor hemma? Andra bönor går också bra!

Milda tipsar

Har du inga kikärtor hemma? Andra bönor går också bra!