Fläskgryta

med champinjoner och dragon

4 portioner
30 minuter
Det här är en snabblagad vardagsrätt som du ställer på bordet samtidigt som riset kokat klart. En härlig gryta med krämig sås som får en lätt syrlig smak tack vare att du tillsätter några droppar vitvinsvinäger mot slutet.

Ingredienser

400 g färsk skinka, strimlad
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 msk Milda Kockens Val, flytande
250 g färska champinjoner
2 scharlottenlökar, fint tärnade
2 vitlöksklyftor, skalade
2 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
5 dl Milda Mat 15%
1 Knorr kycklingbuljongtärning
.5 msk vitvinsvinäger
2 msk färsk dragon, hackad
2 msk färsk bladpersilja, hackad

Ingredienser

kokt ris

Tillagning

1
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet i Kockens Val och lägg sedan över i en kastrull. Skär champinjonerna i kvartar.
2
Fräs champinjonerna och schalottenlöken i Kockens Val. Pressa ner vitlöken mot slutet, lägg över i kastrullen och klicka ner senapen. Tillsätt Milda Mat och vinet.
3
Koka upp, sänk värmen till medel och sjud under lock 5−8 minuter. Tillsätt de färska örterna och smaksätt med vinäger. Servera genast med riset.