Grönkålspasta

med valnötter och vitlök

4 portioner
30 minuter
Denna grönkålspasta är både god och enkelt. Perfekt rätt för de dagar när du vill att det ska gå lite snabbare men fortfarande vill äta riktigt gott.

Ingredienser

400 g grönkål, grovhackad
2.5 dl Milda Mat 15%
2 msk Milda Ekologisk, till stekning
1 st Knorr Grönsaksbuljongtärning
2 st vitlöksklyftor
100 g valnötter
Pasta, t.ex. tagliatelle eller fullkornspasta
Smaka av med salt och peppar
Ev. Riven parmesan

Tillagning

1
Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg.
2
Häll Milda Ekologisk i en gryta, ställ in plattan på medelvärme. Lägg i pressad vitlök, grönkålen och fräs den under omrörning i några minuter.
3
Tillsätt Milda Mat 15% och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Smaka av med salt och peppar.
4
Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
5
Låt röran puttra på svag värme i ca 5 minuter. Under tiden kokar pastan klar. Blanda i den färdiga pastan i grönkålssåsen och rör om.
6
Toppa med riven parmesan och rostade valnötter.