Vego stroganoff

En vegetarisk variant med halloumi

4 portioner
25 minuter
En härlig vegetarisk halloumi stroganoff, en riktig hit som älskas av både stora och små.

Ingredienser

500 g halloumi
2 msk Milda Ekologisk till stekning
2.5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
400 g krossade tomater (1 förp)
2 msk tomatpuré
1 st gul lök, finhackad
1 st grönsaksbuljongtärning
1 nypa malen svartpeppar
1 klyfta vitlök
Alternativt: maizenaredning

Ingredienser

0.5 dl hackad persilja
4 port ris

Tillagning

1
Häll Milda Ekologisk i en stekpanna och hetta upp. Skär halloumin i stavar och stek halloumin så att den får färg.
2
Tillsätt sedan löken, pressa i vitlöken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
3
Tillsätt matlagningsgrädde, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp och låt det sjuda i ca 1-2 min.
4
Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du ha en tjockare sås, vispa ner lite Maizenaredning direkt i såsen och låt koka upp.
5
Servera med ris eller pasta och broccoli.
Stek osten på medelvärme så att den inte smälter.

Milda tipsar

Stek osten på medelvärme så att den inte smälter.