use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vego Stroganoff En vegetarisk variant med halloumi

En härlig vegetarisk halloumi stroganoff, en riktig hit som älskas av både stora och små.
  • 25 minuter
  • Portioner4
recipe image Vego Stroganoff En vegetarisk variant med halloumi

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 500 g halloumi
  • 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning
  • 2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 400 g krossade burktomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök fin hackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 nypa malen svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • Alternativt: maizenaredning
TILL SERVERING
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 4 port ris

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Häll Milda Ekologisk i en stekpanna och hetta upp. Skär halloumin i stavar och stek halloumin så att den får färg.
      2. Tillsätt sedan löken, pressa i vitlöken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
      3. Tillsätt matlagningsgrädde, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp och låt det sjuda i ca 1-2 min.
      4. Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du ha en tjockare sås, vispa ner lite Maizenaredning direkt i såsen och låt koka upp.
      5. Servera med ris eller pasta och broccoli.
      Stek osten på medelvärme så att den inte smälter.