En härlig vegetarisk halloumi stroganoff, en riktig hit som älskas av både stora och små.
Ingredienser
500 g | halloumi |
2 msk | Milda Ekologisk till stekning |
2.5 dl | växtbaserad matlagningsgrädde |
400 g | krossade tomater (1 förp) |
2 msk | tomatpuré |
1 st | gul lök, finhackad |
1 st | grönsaksbuljongtärning |
1 nypa | malen svartpeppar |
1 klyfta | vitlök |
Alternativt: | maizenaredning |
Ingredienser
0.5 dl | hackad persilja |
4 port | ris |
Tillagning
1
Häll Milda Ekologisk i en stekpanna och hetta upp. Skär halloumin i stavar och stek halloumin så att den får färg.
2
Tillsätt sedan löken, pressa i vitlöken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
3
Tillsätt matlagningsgrädde, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp och låt det sjuda i ca 1-2 min.
4
Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du ha en tjockare sås, vispa ner lite Maizenaredning direkt i såsen och låt koka upp.
5
Servera med ris eller pasta och broccoli.

Milda tipsar
Stek osten på medelvärme så att den inte smälter.
Härligt
luftig sockerkaka

“Vänd ner mjölet” står det ofta i sockerkaksrecept. Blandar du smeten för mycket efter att mjölet tillsatts blir slutresultatet mindre luftigt.
Det finns många mjölsorter att välja bland, och för perfekt sockerkaka passar ett med låg proteinhalt bäst.