Kalops

med gräddsås och rotfrukter

4 portioner
60 minuter
Kalops är den perfekta vardagsrätten! Den tar en liten stund att laga men som tur är sköter den sig själv till största delen. För att använda upp det du har hemma kan du ta det kött och rotfrukter du har hemma och byta ut som du vill.

Ingredienser

500 g nötkött, tärnat i 2x2 cm
2 msk Milda Culinesse
1 st palsternacka
2 st morötter
1 st rödlök
3 st lagerblad
2.5 dl vatten
1 st Knorr köttbuljongtärning
2.5 dl Milda Mat 15%
4 kvistar färsk rosmarin
1 st strimlad röd paprika
150 g sockerärtor
ris eller kokt potatis till servering

Tillagning

1
Bryn köttet i Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalade och bitade rotfrukter och lök. Stek ytterligare 5 minuter.
2
Tillsätt lagerblad, vatten, buljongtärningen, Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4 % och hela rosmarinkvistar. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter tills köttet är mört (testa genom att sticka in en gaffel i köttet).
3
Tillsätt till sist paprika och sockerärtor och låt sjuda med ett par minuter.
4
Servera med ris eller kokt potatis.