Knäck

med hackad mandel

70 små knäckformar
60 minuter
Med det här receptet kan du göra knäck på klassiskt vis med hackad mandel. Har du en termometer att använda i kastrullen är det lite enklare att få till rätt konsistens på knäcken. Vid 123°C blir knäcken seg och mjuk, vid 125°C blir den lite hårdare med fortfarande seg. Gå inte över 125°C, då är det stor risk att knäcken blir för hård.

Ingredienser

2 dl Milda Mat & Visp 26% eller Gourmet 38%
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk Milda Mat och Bakmargarin
0.75 dl hackad mandel

Tillagning

1
Blanda Milda Mat & Visp 26%, ljus sirap, strösocker och Milda margarin i en kastrull.
2
Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 123°C eller tills den klarar kulprovet. Rör om då och då under kokningen.
3
Tillsätt mandeln.
4
Fyll knäckformarna med hjälp av två teskedar eller häll smeten i ett litermått och fyll formarna.
5
Låt knäcken stelna. Förvara knäcken i en burk med lock och lägg smörgåspapper mellan varje lager så att de inte klibbar ihop.
Gör kulprovet när du gör knäck! Man gör kulprovet genom att hälla lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Kan du därefter forma smeten till en kula är knäcken klar att hällas i formar.

Milda tipsar

Gör kulprovet när du gör knäck! Man gör kulprovet genom att hälla lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Kan du därefter forma smeten till en kula är knäcken klar att hällas i formar.