Korvstroganoff

Klassiker

4 portioner
30 minuter
Det här måste vara en av de mest populära rätterna i svenska kök. Här möter den ursvenska falukorven ryska smaker från Alexander Sergejevitj Stoganoffs favoritsås, som hans kock komponerade till en matlagningstävling. Smaka av noga innan du saltar extra, Fond du Chef innehåller så mycket salt som behövs för att smaksätta såsen.

Ingredienser

500 g falukorv, strimlad
2 msk Milda Culinesse
1 gul lök, finhackad
2 msk Slotts tomatpuré
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
1 Knorr Fond du Chef, grönsak
.5 krm malen svartpeppar
1 msk ljus Maizena-redning

Ingredienser

ris eller pasta
lättkokta borccolibuketter

Tillagning

1
Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och hetta upp. När bubblorna tystnat, stek korven så att den får färg. Tillsätt sedan löken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
2
Tillsätt crème fraiche, vatten och Fond du Chef. Hetta upp och låt koka ihop.
3
Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du en tjockare sås, vispa ner Maizena-redning direkt i såsen och låt koka upp.
4
Servera grytan med pasta eller ris och broccoli.