Kycklinggryta

med senap och dragon

4 portioner
25 minuter
Den här mustiga kycklinggrytan för härlig smak av senap och dragon. Tillsammans med vitt vin får den en mer vuxen smak. Vi gillar den speciellt mycket på hösten!

Ingredienser

1 msk Milda Kockens val
1 st finhackad schalottenlök
2 st pressade vitlöksklyftor
400 g strimlad kycklingfilé
150 g champinjoner
2 msk Slotts Skånsk senap
5 dl Milda Mat 15%
1 dl vitt vin
3 msk Knorr Kycklingfond
1 kruka färsk dragon, hackad
0.5 msk vitvinsvinäger
svartpeppar

Ingredienser

4 portioner kokt ris

Tillagning

1
Värm Milda Kockens val i en stekpanna. Bryn lök och vitlök i ett par minuter, tillsätt sedan kyckling och champinjoner.
2
Tillsätt senap, Milda Mat 15 %, vitt vin och Knorr kycklingfond.
3
Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
4
Tillsätt färsk dragon och smaka av med vitvinsvinäger och peppar.
5
Servera med kokt ris.
Använd det ris du tycker bäst om – vanligt, fullkorn eller råris.

Milda tipsar

Använd det ris du tycker bäst om – vanligt, fullkorn eller råris.