Lasagne

med köttfärssås

6 portioner
60 minuter
Detta grundrecept på lasagne har vi gjort med köttfärssås men det går lika bra att göra en vegetarisk lasagne genom att göra såsen med smakrika grönsaker i stället för kött. Glöm inte att byta ut buljongen mot grönsaksbuljong också.

Ingredienser

1 pkt lasagneplattor
1 påse riven ost (150-200 g)
2 msk Milda Kockens val
500 g nötfärs
2 st hackade gula lökar
3 st pressade vitlöksklyftor
4 st hackade morötter
4 st selleristjälkar
1 msk Slotts tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 st tärning Knorr köttbuljong
1 msk torkad oregano
salt och peppar

Ingredienser

1 msk Milda Kockens val
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl riven ost
1 krm malen muskotnöt

Tillagning

1
Värm en stekpanna med Milda Kockens val till köttfärssåsen.
2
Bryn köttet tillsammans med den gula löken.
3
Tillsätt resterande ingredienser och låt det stå och småkoka i ca 10 min.
4
Värm Milda Kockens val i en kastrull till bechamelsåsen och vispa sedan ner mjölet.
5
Tillsätt sedan mjölken och rör hela tiden så att det inte bildas klumpar.
6
Låt det koka upp under omrörning så det inte bränner.
7
Tillsätt osten och rör runt.
8
Smaka av med salt och peppar.
9
Sätt ugnen på 200°C. Använd en djup ugnsform till monteringen. Börja med att breda ett lager bechamelsås, sedan köttfärssås och avsluta med ett lager lasagneplattor.
10
Fortsätt att varva köttfärssåsen med lasagneplattor och avsluta med ett lager bechamel. Strö sedan riven ost på toppen och grädda i 200°C i 20-30 min.
Lasagne i matlådan är ett tips eftersom den nästan blir godare då den fått stå över natten!

Milda tipsar

Lasagne i matlådan är ett tips eftersom den nästan blir godare då den fått stå över natten!