Påskcheesecake

Chokladmarmorerad

14 bitar
40 minuter
Det här är den ultimata cheese-caken för påskens alla desserter eller fikastunder. Självklart är det fritt fram för att dekorera även på annat vis, till exempel med marsipankycklingar.

Ingredienser

180 g Oreokex
45 g Milda margarin, smält

Ingredienser

5 st gelatinblad
600 g cream cheese
1.75 dl florsocker
4 dl Milda Visp

Ingredienser

2 msk Milda margarin

Ingredienser

2 tsk vaniljextrakt
1 tsk kakaopulver
90 g små chokladägg

Ingredienser

1 springform med 20cm diameter
1 pensel

Tillagning

1
Smörj formen. Krossa Oreokexen och ta undan 20g. Blanda samman resten av kaksmulorna med 45 g smält margarin och pressa ut massan till en kakbotten i formen. Ställ in kakbottnen i kylskåp ca 30 minuter.
2
Lägg 5 gelatblad i blöt i 7 minuter. Flytta över gelatinbladen till en liten kastrull och hetta upp. Smält på låg värme.
3
Vispa upp 600 g cream cheese och sikta ner 1 ¾ dl florsocker under omrörning. Fortsätt att röra och rör ner 4 dl Milda Visp och 2 tsk gul hushållsfärg. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet.
4
Skeda över fyllningen ovanpå kakbottnen och jämna till ytan. Ställ tillbaka formen i kylen och låt stå 4 timmar. Så här långt kan tårtan förberedas.
5
Blanda samman 2 tsk vaniljextrakt och 1 tsk kakaopulver. Ta ut tårtan från formen. Använd penseln och stänk på chokladfärgen ovanpå tårtan och på sidorna. Toppa med de sparade kaksmulorna och chokladäggen. Servera genast.