Påskstubbe

med chokladägg

16 bitar
60 minuter

Ingredienser

350 g Milda margarin
4 dl strösocker
6 stora ägg
1.25 dl kakaopulver
4-5 msk hett vatten
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser

2 tsk Milda margarin

Ingredienser

200 g mörk choklad
250 g Milda margarin, rumstempererat
10 dl florsocker

Ingredienser

250 g små chokladägg
ätbara blommor
vit och rosa sugarpaste

Ingredienser

3 st springformar, 20cm i diameter
1 st sikt eller sil
1 st slickepott
1 st bakgaller
1 st elvisp
1 st palett eller lilleman-kniv

Tillagning

1
Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160° med varmluft. Smörj botten och kanter på formarna med margarin och mjöla därefter.
2
Vispa 350 g margarin och 4 dl strösocker vitt och pösigt. Rör ner de 6 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör samman 1 ¼ dl kakaopulver med 4-5 msk hett vatten och rör ner. Sikta ner 5 dl mjöl och vänd in det och 2 tsk bakpulver i smeten med hjälp av en slickepott.
3
Fördela smeten i formarna och baka dem i mitten av ugnen tills de är genomgräddade och fjädrande. Det tar 25 − 35 minuter. Känn med en provsticka i mitten på kakorna. Om stickan är fuktig, grädda ytterliga några minuter.
4
Ta ut formarna och låt kakorna svalna något. Skär runt kanten med en vass kniv för att lossa kakorna. Lägg över dem på bakgaller för att kallna helt.
5
Glasyr: Smält 200 g choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa samman 250 g margarin och 10 dl florsocker till en lätt och fluffig blandning. Vispa ner den smälta chokladen.
6
Skär ut en cirkel i mitten av 2 av tårtbottnarna. Foga samman dem med hjälp av glasyr och lägg dem på ett fat. Fyll hålet i mitten med chokladägg. Spara några ägg till dekoration. Lägg på den återstående tårtbottnen och foga samman med ett lager glasyr.
7
Täck ovansidan och sidorna på tårtan med glasyr. Använd palett och doppa den i hett vatten för att forma ett mönster som ser ut som en trädstam.
8
Forma en kaninkropp av vit sugarpaste, en svans och två tassar. Gör en öppning i kanten på tårtan och placera kaninen där. Dekorera trampdynorna och tårna med rosa sugarpaste. Dekorera tårtan med de sparade äggen och blommorna.
9
Servering: När du skär upp tårtan i bitar avslöjar den sitt överraskande innehåll.