Pecannötpaj

med knäckig smak

8 portioner
80 minuter
Den här härliga pecannötpajen får sin knäckiga smak från muscovadosocker. Tillsammans med Milda Visp är det en svårslagen efterrätt!

Ingredienser

125 g Milda margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kallt vatten

Ingredienser

125 g Milda mat & bak
3 dl ljus sirap
1.5 dl ljust muscovadosocker
2 msk vetemjöl
0.5 tsk salt
2 st ägg
200 g hackade pecannötter
15 st hela pecannötter
Milda Visp eller vaniljglass till servering

Tillagning

1
Sätt ugnen på 250°C.
2
Mixa samman margarin, vetemjöl, salt och vatten i en matberedare.
3
Tryck ut i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. Låt stå kallt minst 30 minuter.
4
Sänk ugnsvärmen till 175°C och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
5
Lägg margarin, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackade pecannötter och de uppvispade äggen.
6
Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hela pecannötter. Grädda pajen i ca 40 minuter.
7
Servera med Milda Visp eller vaniljglass.
Om du föredrar att använda vanligt strösocker i stället för muscovadosocker så går det också bra!

Milda tipsar

Om du föredrar att använda vanligt strösocker i stället för muscovadosocker så går det också bra!