Pizza

salami och pesto

4 portioner
45 minuter
Vem älskar inte pizza? Här är ett grundrecept på pizzadeg och tomatsås. Pizzafyllningen kan du variera som du vill – vi har valt salami och pesto i denna variant!

Ingredienser

25 g jäst (dela paketet på diagonalen)
2.5 dl vatten
2 msk Milda Culinesse
0.5 tsk salt
6.5 dl vetemjöl

Ingredienser

400 g krossade tomater
2 st pressade vitlöksklyftor
0.5 dl chilisås
0.5 dl vatten
0.5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Ingredienser

200 g mozzarella
1 st rödlök
100 g tunt skivad salami
1 dl pesto

Tillagning

1
Sätt ugnen på 225°C. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig.
2
Tillsätt resten av vattnet, Milda, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
3
Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp krossade tomater, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
4
Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
5
Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
Det går bra att byta ut mozzarellan mot ca 3-4 dl riven ost.

Milda tipsar

Det går bra att byta ut mozzarellan mot ca 3-4 dl riven ost.