Ramslökspesto

med nässlor och morötter

6 portioner
25 minuter
Både ramslök och nässlor är nyttiga och goda ingredienser som vi kan hitta i naturen. Ramslök har en underbar vitlökssmak och nässlor har en smak som liknar spenat. Detta recept på nyttig ramslökspesto med nässlor passar utmärkt som snack med lätt rostade morötter.

Ingredienser

1.5 dl ramslök
1.5 dl nässlor, blancherade och urvridna
0.5 dl Milda Kockens val
1 dl kallpressad rapsolja
1 st citron, rivet skal och juice
1.5 dl rostade solroskärnor
0.5 dl riven parmesan

Ingredienser

2 st knippen primörmorötter

Tillagning

1
Blanchera nässlorna, koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut och skölj av med kallt vatten så att de kyls ner snabbt.
2
Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa peston tills den är slät, men om du föredrar en grövre pesto kan du mixa den en kortare stund.
3
Tvätta morötterna. Rosta morötterna i ugnen på en ugnsplåt i 175 grader i ca 10-15 minuter, tills morötterna fått lite färg men fortfarande är lite hårda. Ta morötterna ur ugnen och låt dem svalna. Servera med ramslökspesto som ett härligt snack.