Tacopaj

vegetarisk

8 portioner
60 minuter
Genom att byta ut den klassiska köttfärsen mot vegofärs når den här tacopajen nya höjder – både smak-, klimat-, och hälsomässigt!

Ingredienser

2.5 dl vetemjöl
100 g Milda Mat & Bak
2 msk vatten
2 msk Milda Culinesse flytande, till stekning
400 g vegofärs
1 förp taco kryddmix
1 st chili, finhackad (välj styrka själv)
1 förp Crème Bonjour Cuisine Fraiche - paprika & chili
3 st tomater
2 dl riven cheddarost

Tillagning

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten  24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
3
Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
4
Bryn vegofärs i en stekpanna med lite Milda Mat & Bak. Tillsätt tacokrydda och vatten och blanda om.
5
Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
6
Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
7
Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg. Servera din tacopaj med salsa, creme fraiche, och valfri sallad.
Servera gärna med dina favorittillbehör till tacos!

Milda tipsar

Servera gärna med dina favorittillbehör till tacos!