Tomtekakor

med choklad

15 kakor
45 minuter
Oavsett om du har varit snäll eller inte inför den här julen, kan du vara säker på att jultomten kommer genom de här goda tomtekakorna.

Ingredienser

85 g Milda Mat & Bak
85 g Florsocker
85 g Farinsocker
1 st ägg, medelstort
1 tsk vaniljsocker
175 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
85 g chokladdroppar

Ingredienser

100 g röd sockerpasta
100 g vit choklad
100 g florsocker
50 g Milda Mat & Bak
50 g Chokladdroppar och röda chokladknappar
2 msk Chokladsås på tub

Tillagning

1
Lägg alla ingredienser i en bakskål och blanda samman med en träslev tills det är välblandat.
2
Med en matsked, lägg klickar av blandningen på bakplåtspapper och pressa ut till runda kakor.
3
Baka i mitten av ugnen på 200° C, 175° C med varmluftsugn, i 8 - 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
4
Rulla ut den röda sockerpastan för att göra en “hatt” och fast på kakan med lite frosting eller smält choklad.
5
Använd smält vit choklad eller frosting för att göra skägg och pälsen till jultomtemössan. Använd chokladknapparna till ögon och näsa och måla en mun med hjälp av chokladsåsen på tub.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.