Torsk i ugn

med röd curry

4 portioner
35 minuter
Det här är en fiskrätt där klassiska smaker av torsk, svamp och tomat blandas med den thailändska röda curryn. Det går jättebra att byta ut torsken mot en annan vit fisk du tycker om och precis som andra ugnsrätter sköter den till största delen dig själv. En perfekt vardagsrätt helt enkelt!

Ingredienser

1 msk röd currypasta
3 msk Milda Culinesse
4 st torskfiléer, ca 400 g
1 st tärnad gul lök
2 st hackade vitlöksklyftor
100 g skivade champinjoner
100 g körsbärstomater
salt och peppar
ris eller nudlar till servering

Tillagning

1
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop den röda currypastan med 2 msk Milda Culinesse i en skål. Smaksätt med salt och peppar.
2
Lägg torskfiléerna i en smord ugnssäker form. Pensla curryblandningen över torskfiléerna.
3
Häll Milda Culinesse i en stekpanna (ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i gul lök, vitlök och champinjoner när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst.
4
Stek allt i 3-5 min, eller tills grönsakerna har mjuknat. Häll därefter grönsakerna över torskfiléerna. Toppa torskfiléerna med körsbärstomaterna.
5
Grädda allting i mitten av ugnen i 20-25 min. Se att fiskköttet är vitt och faller lätt sönder – då är det klart!
6
Servera med ris eller nudlar.
Nudlar finns i många olika varianter – äggnudlar, risnudlar eller glasnudlar till exempel. Vi tycker bäst om äggnudlar till detta recept!

Milda tipsar

Nudlar finns i många olika varianter – äggnudlar, risnudlar eller glasnudlar till exempel. Vi tycker bäst om äggnudlar till detta recept!