use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Torsk i ugn med röd curry

Det här är en fiskrätt där klassiska smaker av torsk, svamp och tomat blandas med den thailändska röda curryn. Det går jättebra att byta ut torsken mot en annan vit fisk du tycker om och precis som andra ugnsrätter sköter den till största delen dig själv. En perfekt vardagsrätt helt enkelt!
  • 35 minuter
  • Portioner4
recipe image Torsk i ugn med röd curry

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 msk Milda Culinesse
  • 4 torskfiléer, ca 400 g
  • 1 tärnad gul lök
  • 2 hackad vitlök klyftor
  • 100 g färska skivade champinjoner
  • salt och peppar
  • ris eller nudlar till servering

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop den röda currypastan med 2 msk Milda Culinesse i en skål. Smaksätt med salt och peppar.
      2. Lägg torskfiléerna i en smord ugnssäker form. Pensla curryblandningen över torskfiléerna.
      3. Häll Milda Culinesse i en stekpanna (ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i gul lök, vitlök och champinjoner när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst.
      4. Stek allt i 3-5 min, eller tills grönsakerna har mjuknat. Häll därefter grönsakerna över torskfiléerna. Toppa torskfiléerna med körsbärstomaterna.
      5. Grädda allting i mitten av ugnen i 20-25 min. Se att fiskköttet är vitt och faller lätt sönder – då är det klart!
      6. Servera med ris eller nudlar.
      Nudlar finns i många olika varianter – äggnudlar, risnudlar eller glasnudlar till exempel. Vi tycker bäst om äggnudlar till detta recept!