Ugnspannkaka

med grönsaker

4 portioner
40 minuter
Ugnspannkaka är en klassiker i många hushåll. Testa denna något grönare variant med rivna grönsaker. Barnen kommer att älska den!

Ingredienser

3 st ägg
8 dl mjölk
2 msk Créme Bonjour Cuisine Vitlök & Örter
1.5 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 st Morot, riven
1 st palsternacka, riven
0.5 st purjolök, riven
0.5 dl solroskärnor
2 dl Keso eller annat valfritt tillbehör

Tillagning

1
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klumpfri smet.
2
Häll smeten i en smord ugnsform och lägg i lite rårivna grönsaker. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
3
Servera med keso och lite rårivna grönsaker.
Servera med lite lingon och keso.

Milda tipsar

Servera med lite lingon och keso.