Västerbottenspaj

till kräfttider

8 portioner
60 minuter
Toppat med dill, och en klick Créme Bonjour vitlök & örter kan du enkelt sno ihop en lyxigare, men ändå vegetarisk, variant av västerbottenspaj.

Ingredienser

2.5 dl vetemjöl
100 g Milda Mat & Bak
2 msk vatten

Ingredienser

2 st Ägg
200 g Västerbottensost, grovriven
2 dl Milda Mat 15 %
Salt & peppar

Tillagning

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
3
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
4
Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
5
Fördela västerbottensost i pajskalet.
6
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!

Milda tipsar

Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!